Pro-Line Ford F-150 Raptor SVT – Stampede


Stigla je nova maska! Razlog je manje više poznat.  Sada već stara JConcepts Ford F-250 maska je uništena!  Ovoga puta maska je od Fordovog modela F-150 Raptor, a proizvođač Pro-Line.

 

Razlike između ovih maski gotovo da nema, kvalitet materijala i odlivka je potpuno isti. Što se tiče sređivanja maske tu ima nekih promena. Pošto sam osnovne korake već opisao u temi JConcepts Ford F-250 maska za Stampede-a!, pomenuću samo bitne razlike.

Po prvi put sam koristio dve boje, samim tim sam morao da osmislim šemu bojenja tj. farbanja! Odlučio sam se za skoro najjednostavniju varijantu 😀 Kada se koristi više boja, pravilo kaže da se prvo  nanose tamnije boje, u ovom slučaju prvo crna, pa žuta. Pre nanošenja crne boje zaštitio sam delove maske koje ću  farbati žutom bojom. Za zaštitu sam koristio krep traku i nešto malo novina.

Kako to izgleda …

Zbog nemogućnosti da nabavim “Tamiya“ farbe u spreju koje su već proverene, odlučio sam se za LRP farbe koje su se i pored loših uslova za farbanje (visoka vlažnost i niska temperatura), pokazale kao odlične i svakako ih preporučujem! S druge  strane nisam zadovoljan kvalitetom krep trake koja je na nekim mestima propustila farbu iako sam o tome vodio računa! Acetonom sam popravio manji deo štete, ali nisam bio zadovoljan!

Posle nanešene žute boje i skidanja zaštitne folije, maska je izgledala mnogo bolje. Nalepnicama sam uspeo da pokrijem “kritična mesta“ i malo je ulepšam!

Moram da priznam da sam u trenutku  kada je farba procurela bio rešen da celu masku ofarbam u crno. Bila bi to velika greška, jer sam krajnjim rezultatom više nego zadovoljan 😉

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s