Rezultati klupske trke 02/2015


Druga klupska trka je iza nas, više trkača, kvalitetnije trkanje, dobri ljudi, dobro druženje kao i uvek.

Ukupno je bilo 18 vozača koji su se takmičili u tri klase, nitro buggy, nitro truggy i electro buggy. Kvalifikacije su počele oko 11h ujutru i vozile su se dve runde po 5 minuta za svaku klasu. Poredak u kvalifikacijama je bio sledeći:

Nitro Buggy:
1. Mario Vutov (Bulgaria)
2. Aleksandar Perić (Serbia)
3. Vladan Simonović (Serbia)
4. Dimitar Leskovski (Bulgaria)
5. Nenad Vukić (Serbia)
6. Dušan Obradović (Serbia)
7. Ivan Kostić (Serbia)
8. Nikola Filipović (Serbia)
9. Bojan Jovanović (Serbia)

Nitro Truggy:
1. Aleksandar Bošković (Serbia)
2. Nebojša Artiko (Serbia)
3. Kristijan Janković (Serbia)

Electro Buggy:
1. Mario Vutov (Bulgaria)
2. Nenad Silvestrović (Serbia)
3. Miloš Nedeljković (Serbia)
4. Emil Krastev (Bulgaria)
5. Vladimir Stomenović (Serbia)
6. Milan Bogdanović (Serbia)

20151108152740-1280x720

Nakon kvalifikacija su se vozile glavne trke. Nitro truggy klasa se vozila 30 minuta. U početku trke Janković i Artiko su se odvojili od Boškovića. U toku trke je dolazilo do čestih izmena pozicija na prvom mestu između Artika i Jankovića  i borba je trajala do pred nekoliko minuta pred kraj trke, kad je Janković imao nekoliko prevrtanja na stazi, što je omogućilo Artiku da napravi dovoljno vodstvo da trku završi kao prvi. Poredak na kraju trke je sledeći:

1. Nebojša Artiko
2. Kristijan Janković
3. Aleksandar Bošković

20151108152822-1280x720

Electro klasa se vozila dve runde po 7 minuta i računala se runda za svakog vozača u kojoj je ostavrio bollji plasman. U prvoj trci Vutov je sa pol pozicije odmah u početku nametnuo jak tempo, i do kraja niko nije bio u prilici da ga stigne. Na drugo mesto se nakon problematičnog starta i nekoliko sudara, probio Silvestrović i uspeo do kraja da zadrži tu poziciju. Dok se borba za treću poziciju vodila između Nedeljkovića i Krasteva, gde je na kraju prve trke Nedeljković završio kao treći. U drugoj trci Vutov je na startu uspeo da zadrži prvu poziciju, dok je iza njega u drugoj krivini i na prvom skoku došlo do velikog broja prevrtanja i sudara automobila. Nedeljković je uspeo da se probije na drugu pozciju, dok je Silvestrović sa zadnje poziciji morao da se probije ispred Krasteva, Stomenovića i Bogdanovića. Nakon prvih par krugova počela je velika borba za drugo mesto između Nedeljkovića i Silvestrovića, gde je dolazilo do čestih promena pozicija i preticanja. Na kraju Vutov je završio kao prvi, Silvestrović kao drugi, a Nedeljković kao treći. Moramo pohvaliti novajliju iz Niša, Vladimira Stomenovića, koji je napravio odličan rezultat, bez obzira što mu je ovo bilo prvo pojavljivanje na stazi. Konačni rezultat u electro buggy klasi:

1. Mario Vutov
2. Nenad Silvestrović
3. Miloš Nedeljković
4. Emil Krastev
5. Vladimir Stomenović
6. Milan Bogdanović

20151108152850-1280x720

Finale dana, kao i najpopularnija klasa, bila je trka Nitro Buggy koja je trajala 30 minuta. Na startu trke došlo je do mnogih promena pozicija, u početku je vodio Leskovski, a pratili su ga Vutov, Perić i Simonović. Nakon prvih nekoliko minuta Vutov je uspeo da povrati izgubljene pozicije sa starta i ostvari značajnu prednost u odnosu na grupu koja ga je pratila. U toku čitave trke vodila se borba za drugo mesto. Leskovski je držao drugo mesto ali ga je Perić pratio sa malim zaostatkom. Simonović je oko pola kruga zaostajao za Leskovskim i Perićem i konstantnom vožnjom pokušavao da ih sustigne. Filipović, pobednik prethodne trke je držao priključak za vodećima, ali je u 17 minutu prilikom skoka polomio prednje viljuške i morao je da odustane. Borba za drugo mesto se vodila do samog kraja trke, gde je Leskovski držao neznatnu prednost u odnosu za Perića, međutim, svega par krugova do kraja, model mu se ugasio na stazi i Perić je uspeo da preuzme drugu poziciju. Takoše, Simonović je pretekao Leskovskog koji je bio u boku i dao se u poteru za Perićemjer su bili u istom krugu. Na kraju Vutov je odvezao mirnu trku sa značajnim vođstvom i prošao ciljnu liniju kao prvi. Drugo mesto Perić, treći Simonović:

1. Mario Vutov
2. Aleksandar Perić
3. Vladan Simonović
4. Dimitar Leskovski
5. Nenad Vukić
6. Dušan Obradović
7. Aleksandar Rančić
8. Nikola Filipović
9. Bojan Jovanović

20151108152927-1280x720

Želimo da se zahvalimo svima na dobrom trkanju, pomagačima i mehaničarima, koji nisu vozili, ali su omogućili da ova nedelja bude pravi trkački dan. Vidimo se na stazi!

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s